Podsumowanie projektu “Edukacja Bez Granic”

Projekt “Edukacja Bez Granic,” realizowany przez Fundację PROEDU, był niezwykle inspirującą inicjatywą, której celem było rozwijanie kompetencji w zakresie innowacyjnych metod pracy edukacyjnej wśród uczestników. Projekt ten trwał od 1 sierpnia 2022 roku do 31 stycznia 2024 roku, a jego znaczenie i wpływ były ogromne.

W ramach projektu “Edukacja Bez Granic” zorganizowano szkolenia i mobilności, które pozwoliły uczestnikom zdobyć unikalne doświadczenie i wiedzę. Jednym z ważnych aspektów było rozwijanie kompetencji w zakresie stosowania innowacyjnych metod pracy edukacyjnej z osobami dorosłymi. Uczestnicy mieli okazję uczestniczyć w szkoleniu “Traditional Arts and ICT Art Tools for Teaching your Subjects and Promoting Life Skills” w European Academy of Creativity w Barcelonie, Hiszpania. To doświadczenie pozwoliło uczestnikom zdobyć nowe umiejętności i spojrzeć na edukację w zupełnie nowy sposób.

Kolejnym istotnym elementem projektu było rozwijanie kompetencji w zakresie realizacji edukacji hybrydowej. Uczestnicy mieli okazję uczestniczyć w job shadowing w organizacji G.G. EUROSUCCESS CONSULTING LIMITED na Cyprze w Nikozji. Podczas tych działań poznawali aspekty techniczne realizacji edukacji hybrydowej, przygotowanie i planowanie wydarzenia edukacyjnego hybrydowego, realizację wydarzenia hybrydowego, metody realizacji celów w wydarzeniach hybrydowych oraz budowanie grupy łączonej. To doświadczenie pozwoliło uczestnikom projektu stawić czoła nowym wyzwaniom w dziedzinie edukacji.

Projekt “Edukacja Bez Granic” był nie tylko doskonałą okazją do zdobycia nowych umiejętności, ale także do budowania międzynarodowych relacji i współpracy. Uczestnicy mieli możliwość nawiązania kontaktów z innymi edukatorami i ekspertami w dziedzinie edukacji dorosłych. To doświadczenie było cenne nie tylko dla nich samych, ale także dla Fundacji PROEDU, która może teraz korzystać z nowych kompetencji i wiedzy swoich uczestników.

Projekt “Edukacja Bez Granic” był unikalną inicjatywą, która wpłynęła na rozwój edukacji dorosłych i innowacyjnych metod pracy edukacyjnej. Jego wpływ będzie odczuwalny przez wiele lat, a uczestnicy projektu będą kontynuować swoją misję przekazywania wiedzy i inspiracji innym. To doskonały przykład tego, jak edukacja może przekraczać granice i przynosić korzyści zarówno jednostkom, jak i społeczeństwu. Projekt “Edukacja Bez Granic” to sukces, który zasługuje na uznanie i podziw.